Az esküvői dátum kiválasztása

Talán nem rugaszkodom el nagyon a valóság állításával azzal, hogy ez életünk egyik legmeghatározóbb dátuma. Együtt emlegetjük és ünnepeljük a saját vagy a családi születésnapokkal, évfordulókkal. Így ehhez szeretnék most nektek pár apró segítséget nyújtani.

Az esküvői dátum kiválasztása

Az mindenki számára evidencia, hogy nem a véletlenek szülik az ilyen dátumokat, nem csak úgy rábökünk egy mindenki számára szabad dátumra a naptárban, hanem hosszas mérlegelés és döntési folyamat előzi meg. Sok pár, sokféle szempont alapján dönt.

A legtöbben a saját kapcsolatuk egyik meghatározó kezdeti eseményének időpontjához kötik, például a megismerkedésük dátuma, az első csók dátuma, az összeköltözés dátuma.

További párok azt is figyelembe veszik, ami a tágabb értelemben érintheti esküvőjüket, ilyenek lehetnek például az évszakok sajátosságai, a nyári „dömping”, mint főszezon, egyes helyszínek és szolgáltatók szezonális túlterheltsége, az ősz és a tél csapadékossága és extra felkészülést igénylő mivolta, de csodálatos fotózási lehetősége. Számos pár, a kiszemelt álomhelyszín szabad időpontjait veszi alapul egy ilyen döntéssorozat meghozatalánál, és inkább azután történik meg a hivatalos bejelentkezést az Anyakönyvvezetőnél.  Náluk a helyszín élvezi a prioritást és a dátumhoz nem fűzi őket általában érzelmi kötődés.  Ha ebben az esetben a dátumhoz ragaszkodunk inkább akkor előfordulhat, hogy másik esküvői helyszín után szükséges nézni. A rugalmasságra és a kompromisszumkészségre mindenképp szükség lesz. A döntés itt arról szól, melyikhez ragaszkodtok inkább.

Ugyanez igaz lehet a többi szolgáltatóra kivetítve is, hiszen ott is akadhat aki abszolút szívünknek kedves, akiről semmi esetre sem mondanánk le semmi pénzért, így meglehet, hogy az ő naptárához igazítjátok majd a kiválasztott dátumot.

A nyári főszezon hétvégéi, azért még mindig a legkedveltebb esküvői dátumok, ahogy a szolgáltatóknál ezt említettem. Habár itt is akad néhány olyan momentum, amit mérlegelni szoktak a párok, attól függően, hogy milyen a vendégek összetétele, mennyi embert érintenek az adott események, például a májusi ballagások és érettségik, a diplomaosztók, a nyaralások, és persze a fesztiválszezon.  Ugyanez igaz lehet egy őszi / téli esküvőre is, ahol számolni kell a hideggel, az esetleges sok és hirtelen csapadékkal, átgondolt szertartás helyszínekkel, B, C, és D tervekkel a nagy napon tervezett eseményeket tekintve, korai napnyugtával a fotósok szempontjából, a halloween-i és mindeféle gyerekeknek tervezett bulikkal, és a céges karácsonyi partykkal. De dominálhat az is a döntésetekben, hogy gazdag dekorációs és fotós lehetőségek egész tárházát kínálhatják ezek a csodás hónapok. Minden csak a ti döntéseteken alapul.

Ezen felül, ha nagyon figyelmesek vagytok és tényleg mindenki számít, akkor figyelembe lehet venni olyan tényezőket is, ami a vendég számára elháríthatatlan, például egy céges utazás/kiküldetés, egy befizetett nyaralás, vagy egy halaszthatatlan műtét, orvosi időpont.

Bár a rutin azt mondatja, ha időben értesül a vendég az esküvőtök időpontjáról, akkor mindent meg szoktak tenni annak érdekében, hogy ott tudjanak lenni. Erre lehet kiváló megoldás például az úgynevezett „Save the Date” kártyák kiküldése, amint megvan a kiválasztott dátum fixen. Ezek a kis kártyák az esküvői meghívó előzetesei, és mivel még semmi más nem ismeretes az esküvővel kapcsolatban ilyenkor még számotokra sem, így nem is tartalmaz mást, mint az ominózus dátumot és egy cuki képet rólatok. A feladata, értesíteni a vendégeket, hogy egy esküvő közeleg a láthatáron. Ez egy gyönyörű gesztus lehet a részetekről a vendégek felé, hogy nem 3-4 hónappal az esküvő előtt értesülnek a kézbe vett meghívó által az eseményről, hanem már akár egy évvel előre. Így ők is és ti is nyugodtan és időben fel tudtok készülni rá.

 

Egy szó, mint száz, a döntést ti hozzátok, a ti esküvőtök egyedi és megismételhetetlen, és nem létezik rossz döntés.

Ha segíthetek nektek egyes kérdésekben, vagy a szervezés folyamatában, bátran keressetek.

 

Ölelés,

 

Ivett

 az esküvő időpontja, Esküvő, esküvő tervezés, Esküvőszervezés, felkészülés az esküvőre

new

Mini esküvő

new

Midi esküvő

Arapatróna

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bojtos-Orosz Ivett

Bojtos-Orosz Ivett Odett

okleveles esküvőszervező

Telefon:
+36-30/38-77-153

E-mail:
yvettewedding16@gmail.com

Website:
yvettewedding.hu

Közösségi:
Facebook

Instagram

Pinterest

ESZSZE logó

    Az foglaltakat elolvastam, megértettem és tudomásul vettem.