Hogyan válasszunk menyasszonyi ruhát?

Menyasszonyi és esküvői ruhát keresel? Hogyan válassz? Hogyan keress?
Íme néhány praktikus jó tanács, fogadd szeretettel!

Hogyan válasszunk menyasszonyi ruhát?

Amikor ez az ötlet magához tér a buksidban, tervezéssel-szervezéssel teli gondolatok tetejére, ott nem lehet, nem szabad pánikot előidézned magadnak, azzal, hogy képtelen vagy megtalálni az esküvői álomruhádat. Végtelen opciókkal és segítséggel teli szalonok várják a leendő arákat, hogy válasszanak, egy ruhát leszűkítve arra a stílusra, ami legjobban illik hozzájuk. A ruhádra vonatkozó elképzelés nélkül, hogy mit keresel, a küldetés, hogy úgy mondjam… végtelen csalódottsággal végződhet. Azzal a csalódással, hogy 100-at próbáltál fel, de egyik sem kielégítő számodra, és… így kezdetét vette egy igazi divat rémálom. Legjobb, egy elképzelés, egy ábránd arról, mit keresel, mielőtt elindítod a keresési hadjáratot. Ez kevésbé időkímélő eljárás, de te így a végére magabiztos leszel a döntésedben. És nem utolsó sorban, a szalonok is örvendezve fogadnak, ha konkrét elképzelésekkel mész.

1. Google a barátom!

Igen, Google-ban, vagy Pinteresten levő esküvői ruhák sokasága először megfélemlítőnek tűnhet, de a valóságban ez a tökéletes hely,ahol beszerezhetsz egy kevés ihletet. Végezz egy kevés kutatást, mielőtt elindítod a nagy vadászatot, hogy lásd mi a választék egyes szalonokban, hogy mi elérhető,mi rendelhető, mi fog érkezni, mi van készleten és az, hogy a szemed egyáltalán mihez vonzódik forma, kidolgozás, részletek, és anyag tekintetében.

Talán ez egy nyitott hát, egy óriási uszály, vagy az időtlen körkörös kivágás,esetleg bonyolult gyöngyözés és csipke. A böngészők segítenek leszűkíteni az elképzelést. Lassan elkezdesz összpontosítani egyfajta stílusra, és ez segít neked abban, hogy egyfajta vagy kétfajtaelképzeléssel lépj be majd a szalonba, és csak azokból a stílusokból kell már akkor felpróbálnod néhányat.
Érd el, hogy a bizonytalanság elillanjon és elűzze azokat, amiben nem vagy biztos. Szálljon bele az ihlet abba, amit igazán szeretsz, és így, a választásod mindenekfölött a legbiztosabb lesz.

A legjobban tetsző ötleteket lehetőség szerint mentsd le a telefonodra, vagy nyomtasd ki és úgy menj ruhapróbára. Ez igazán nagy segítség neked és a szalonoknak is. Amikor egy menyasszony fotókkal és stílussal érkezik egy ruhapróbára, abból célirányos keresés, egyszerű döntés és időkímélő eljárás születik.

2. Fontos eldönteni az esküvőd hangulatát és stílusát, mielőtt ruhát vásárolnál.

Nem akarhatod, hogy a menyegzői stílusod teljes ellentéte legyen az esküvői ruha választásodnak! Ezt meghatározza a választandóhelyszín, döntő, hogy nappali vagy éjjeli esküvő lesz, és az, hogy az év mely szakában természetesen. Egy bohó vagy egy vintage istennő akarsz lenni egy kerti beállításban, egy romantikus lady, vagy egy született hercegnő egy bálteremben? Ezek a tényezők hatni fognak a döntésedre! Szükséges -e, hogy ujja legyen a ruhának, mert mondjuk októberben mész férjhez, vagy elég csak egy csipkeboleró amit a templomi szertartás idejére veszel fel a ruhád fölé, és az lehet teljesen kivágott, mert július közepe lesz! Ezeket mind-mind számításba szükséges venned!

Ha van egy biztoselképzelésed a hangulatról, az segíteni fog neked választani egy ahhoz teljes mértékben passzoló, tökéletes ruhát, ami összeillik, nem csak az egyéni stílusoddal, de az esküvő tematikájával is.Plusz miközben mindezek összhangba kerülnek, és kialakul az egyéni stílusod,hangulatod, rájössz, hogy ez az összhang a ruhád és az esküvő stílusa között, fogja neked megteremteni a harmóniát a Nagy Napodon. Így minden sokkal könnyebb lesz aznap! Hidd el.

Legjobb felpróbálni jó néhány sziluettet az első találkozódnál, azokból amilyen stílusban gondolkozol, hogy tudj választani egyet, ami legtöbb örömöt és mosolyt hozza ki belőled. Nem utolsó sorban, ha egyáltalán nincs elképzelésed arról, mik azok, amik jól állnak neked, vagy csak nem tudsz dönteni a sok csodaszép ruhafelhozatalból, akkor csak egyszerűen mutasd meg a konzultánsodnak a szalonban mi az, ami tetszik, és Ő majd irányít téged a választásban. Terel arra a helyes útra, amiben Istennőnek fogod magad érezni. Egy több éves tapasztalattal rendelkező tanácsadó már ránézésre fogja tudni mi az, amiben csodálatos leszel. Bízzatok a segítségükben, de tartsátok szem előtt azt, hogy Ti lesztek a nap főszereplői, tehát minden szem és optika rátok fog aznap szegeződni. Amiben nem érzed magad fesztelennek, boldognak azt hagyjátok figyelmen kívül. Talán ez egy ábrándozó hercegnő ruha vagy egy szexi sellő fazon, esetleg valami rövid századfordulós elegancia. A lényeg, hogy ne nyomjon el téged!!! Érezd magad könnyednek, csodaszépnek és boldognak benne!

3. A javaslatom még, hogy nagyon oda kell figyelni arra, hogy a ruha fazonja hogyan illeszkedik a testalkatodhoz

és hogyan hangsúlyozza a legcsinosabb részeidet, de elfedi azokat, amikben bizonytalanságod leled. Ha mindig szeretted a keskeny derekadat, de nem vagy a csípőd nagy rajongója, egy A-vonalú ruhában lehet,megtalálod a tökéleteset. Aranyszabályok erről nincsenek. Tudod, nálad van a tökéletes alak, amikor magabiztosnak és szépnek érzed magad! És ez a cél, hogy az esküvőn is mindenki azt lássa, hogy sugárzol!
Kezdődik azzal ez a dolog, hogy átgondolod,melyik jellemzi legjobban a Te testtípusod, ami meghatározza az alakodat: banán (vagy téglalap: váll-derék-csípő egy méret), körte (felül vékony alul teltebb), fordított háromszög (felül szélesebb alul keskeny), kerekded (plus size) vagy homokóra (váll, csípő egyforma és keskeny derék). Emlékeztetlek, senki sem illeszkedik nyíltan egy kategóriába.

Ha nem tudsz dönteni az sem baj. Bízz a tanácsadódban és ne félj olyan ruhákat felpróbálni,amit ő javasol. Szintén egy megoldás lehet erre a problémára, ha kikéred azok véleményét, akik jól ismernek: Anyu, vagy testvér, esetleg barátnő. Ha gondolod, nyugodtan elhívhatod őket, hogy kísérjenek el Téged a ruhapróbákra, több szem többet lát alapon. De egy dologra mindig figyelj, hogy TE mit szeretnél!!! Befolyásolni azért csak egészséges mértékben hagyd magad és végig bízz a saját belső hangodban!!! Azonban támogató legénységgel vásárolni jó móka lehet és meg is erősíthetnek a döntésedben.

4. Egy másik elem, ami fontos tényezőként szerepeljen a döntésedben, a ruhád színe.

Sziluettje befolyásolja az alakodat, a szövet színárnyalatai ugyanezt teszik a megjelenéseddel, a bőröd árnyalatával.
A menyasszonyi öltözékek szín tekintetében ugyanolyan változatosak, mint fazon tekintetében. Változnak egy fényesebb fehérből egy krémes elefántcsontba egész egy nem hétköznapi merész rózsaszínig. Nem beszélve a színes, esetekben mintás esküvői ruhákról. A helyes szín jól kiegészítheti a bőrszínedet.Hangsúlyozhatja, kiemelheti őt és ezáltal Téged.
Például, a hófehér ruhák egy hófehér bőrön vakítónak tűnhetnek, szinte egybeolvadnál a ruhával, úgyhogy, azok a menyasszonyok egy melegebb elefántcsontból válasszanak, akkor szinte tökéletes lesz akár egy barokk hercegnő. Legyél biztos, próbáld fel a fehér vagy annak több árnyalatát is, hogy lásd, mi áll jól rajtad, neked.
Valamint nézd meg mindegyiket természetes fénynél (ha a szalonnak van egy szabad ablaka) és szobai világításban, ahogy a világítás változni fog a ruhaszíne is változni fog.

5. Általános tanácsok

Emlékezz, a ruhádnak képviselnie kell téged. Így tehát szuper dolog, ha a vásárlás előtt és alatt hozod a legjobb formádat. Ha fürtökben és sminkben érzed magad a legjobban, vagy csak egy egyszerű feltűzött hajjal, nude szájfénnyel,akkor csináld meg, azután menj próbálni. Ha lehetőséged van rá, akkor hasonlót készíts vagy készíttess akár fodrásszal és make-up-ossal, ami nagyjából hasonlít arra, amit a Nagy Napodon szeretnél viselni. Könnyebb lesz a döntés is, ha látod magad és a teljes kompozíciót a tükörben. Sokkal egyszerűbb lesz elképzelni, hogy festesz majd az esküvőn. No meg persze emeli a fényét a próbának is, ha nem nézel ki úgy, mint aki éppen kigurult az ágyból.

Megvenni az álomruhádat egy érzelmi döntés, úgyhogy neked a legjobb formában kell lenned, miközben válogatsz. Ha nem érzed jól magad, (mert fáradt vagy,a nehéz napok közepén vagy, betegeskedsz…stb) akkor kevesebb ruhában fogod szépnek látni magad. Lehetőség szerint ilyen esetekben kérj egy másik időpontot a szalontól próbára.

Amíg keresgélsz, mindenképp tartsd szem előtt azt, hogy milyen a stílusod a hétköznapokban. Meghasonlani Önmagunkkal még ezen a napon sem szabad, hiszen az akkor nem Mi vagyunk, nem minket tükröz. Ha sportosabb stílust kedvelsz, akkor menj nyugodtan férjhez egy Converse tornacipőben hófehér gyöngyökkel vagy strasszokkal. Ha letisztult és minél egyszerűbb ruházatot részesítesz előnyben, egy minimalista ruha az, amit keresel. Vagy ha szereted a régi idők romantikáját, akkor egy vintage darab a Te ruhád.
Hallgasd a belső hangodat, amik szintén az jelenthetik, hogy megvan a helyes döntés.

Köszönöm a figyelmet és kellemes perceket kívánok Neked a ruhapróbák alatt.

 Esküvő, esküvői ruha, menyasszonyi ruha

new

Mini esküvő

new

Midi esküvő

Arapatróna

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bojtos-Orosz Ivett

Bojtos-Orosz Ivett Odett

okleveles esküvőszervező

Telefon:
+36-30/38-77-153

E-mail:
yvettewedding16@gmail.com

Website:
yvettewedding.hu

Közösségi:
Facebook

Instagram

Pinterest

ESZSZE logó

    Az foglaltakat elolvastam, megértettem és tudomásul vettem.