Mentális egészség az esküvőn

Egy olyan momentum, mint egy esküvő, kirívóan nagy terhet ró az emberre szellemileg, ráadásul hosszú távon, így erre is kiemelt figyelmet érdemes fordítani. Tippekért és tanácsokért olvassátok el a cikket.

Mentális egészség az esküvőn

Azt hiszem méltatlanul kevés szó esik a szociális, mentális felkészültségről, hozzáállásról az esküvők világában, pedig legalább annyira fontos (ha nem fontosabb), mint a ruha, a fotós, vagy a helyszín kérdése.

Egy olyan momentum, mint egy esküvő, kirívóan nagy terhet ró az emberre szellemileg, hiszen a felkészülési időszak rá, majdhogy nem egy teljes évet igénybe vesz. Ez a hosszú távú igénybevétel pedig rengeteg feszültséget, izgalmat és stresszt tud generálni úgy alapból is, pláne, ha az ember nincs felkészülve rá. Rengeteg számítógép előtt eltöltött óra, tipródás a költségvetésen, a helyszínen, a menün, a meghívottak összeállításán, a fizikális jelenléteket nem is említve,ide-oda szaladgálni a találkozókra bejárókra, foglalókkal,  kiigazodni a kesze-kusza, ilyen-olyan szolgáltatói szerződéseken, aztán ott a ruha, a dekoráció, 1000-nél is több fotót átnézni, hogy kiválasszátok ki a legmegfelelőbb fotós számotokra. De még naphosszat sorolhatnám azokat a stressz faktorokat, ami nyomást és plusz terhet ró rátok.

Az elmúlt és az idei év pedig egyáltalán nem könnyítette ezt meg egyik házasulandó pár számára sem, hiszen a karantén, az elszigetelés és a korlátozások ma már nagyon ismerősen csengő szavak. Nem nehéz elszakadni a világtól az elcsigázottság, a kapcsolataink elvesztése, a félelem, valamint amiatt, hogy úgy érezzük, nem mi irányítunk. Vedd észre a jeleket és változtass, így felkészült és nyugodt lehetsz, mire eljön az esküvőtök napja.

Épp ezért rettentően fontos és ajánlott tenni a mentális egészségünkért, a megfelelő kommunikációval (magunk és a környezetünk iránt is) és persze a pihenéssel.

Összpontosíts arra, mi foglalkoztat, mi okozza a gubancot és tedd fel a kérdést „tudom befolyásolni vagy sem?!” Amit biztosan tudsz, az a saját pozitív hozzáállásod. Amit viszont biztosan nem, az a mások reakciói.

Épp azért mindig magadra figyelj. A képlet pedig rendkívül egyszerű, és mindig visszavisz az egyenes útra, ez pedig az „én idő”. Egy olyan időszak, ami akkor jó, ha rendszeres, és csak és kizárólag rólad szól. Kapcsold ki a telefonod, zárd magadra az ajtót és relaxálj. Ha úgy kellemes, ülj egy kád habfüdős vízbe, vonulj el a kert végébe egy könyvvel és egy pohár borral, vagy indítsd el a kedvenc sorozatod, a tevékenység rád van bízva, ami jól esik. A lényeg, hogy csináld, és rólad szóljon. Meditálj, relaxálj, és hagyd, hogy a gondolataid egy képpé álljanak össze, egy mondattá, egy ötletté, vagy bármivé, ami előre visz. Tisztulj ki, higgadj le és élvezd az idődet.

Oszd meg a pároddal is a gondolataidat erről, hiszem nagy valószínűséggel (ha nem is mondják) ők is értékelni fogják egy magukra szánt nap gondolatát. A kommunikáció, mint az élet megannyi területén, itt is nagyon fontos, mert rengeteg problémán és akadályon át tud lendíteni. Lehet, hogy őbenne fel sem merül egy olyan kérdés, ami téged foglalkoztat hetek óta, és rágódsz rajta, őrlöd magad miatta, holott ő egyből tudja rá a megoldást.

Ami ezen felül rengeteget segít, hogy a fejünkben is rendben legyen minden, az a rendszeres, lehetőleg szabad levegőn végzett testmozgás (bármilyen, a séta is pont megfelelő), a tápláló és változatos étrend, valamint a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és alvás. Tudom klisésen hangzik, de hidd el megéri kipróbálni, mert nem véletlenül tanácsolja ezt megannyi szakember. Néha törd meg a rutint, és csinálj valami meglepőt, vagy nem megszokott dolgot, Nem arra gondolok, hogy hirtelen menj el az Alpokba hegyet mászni a tériszonyoddal, hanem csak arra, hogy például ha minden reggel tojást eszel, akkor egyszer egyél pirítóst vagy bundást, adott esetben ha mindig lifttel mész, menj egyszer- egyszer gyalog, vagy kezdj egy olyan hobbiba, amit mindig is ki szerettél volna próbálni.

Természetesen mindezekben nagyon nagy segítség tud lenni egy szakember, egy esküvőszervező, aki leveszi a terheket a vállatokról, hogy ezeket a dolgokat meg tudjátok teremteni magatoknak, és ne egy „flúgos futam” legyen a felkészülés időszaka az esküvőig, amit majd alig vártok, hogy túl legyetek rajta, hanem egy csodálattal teli emlékezetes nap. Ti elmondjátok mit szeretnétek megvalósítani, mi pedig készen kínáljuk a lehetőségeket, amiből nektek csak egy számotokra megfelelőt kell választani és már kész is a varázslat. Az IDŐ, amit kaptok ezáltal, melyet magatokra a párotokra és a családotokra fordíthattok, megfizethetetlen.

Bizalommal forduljatok hozzám, ha segíthetek nektek a felkészülési időszakot és az esküvőt emlékezetessé és felejthetetlenné tenni.

 

Ölelés,

 

Ivett

 

a Kollázson lévő képek készítői:

https://www.facebook.com/jzsphotos  

http://www.szalaymona.hu/

Kortye Kati

 

 Esküvő, Esküvőszervezés, Esküvőszervező, felkészülés az esküvőre, mentális egészség

new

Mini esküvő

new

Midi esküvő

Arapatróna

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Bojtos-Orosz Ivett

Bojtos-Orosz Ivett Odett

okleveles esküvőszervező

Telefon:
+36-30/38-77-153

E-mail:
yvettewedding16@gmail.com

Website:
yvettewedding.hu

Közösségi:
Facebook

Instagram

Pinterest

ESZSZE logó

    Az foglaltakat elolvastam, megértettem és tudomásul vettem.